Videomarketing

Elk bedrijf heeft een verhaal. En schrijft ook elke dag verder aan dat verhaal. Wil je klanten overtuigen om voor je bedrijf of product te kiezen, dan moet je dat verhaal slim inzetten. Met een fancy naam ook wel storytelling genoemd. Terwijl je vroeger een advertentie in een krant of magazine zou inzetten, zijn er vandaag – afhankelijk van je doelpubliek – betere en goedkopere kanalen. Zoals videomarketing. Video is vandaag niet meer weg te denken uit het medialandschap. Klik Facebook of Twitter open en je muur staat vol met video’s. De ene al wat beter dan de andere. En in verschillende vormen: livevideo, volledige streamings, mobiele video’s, gifs, 360°-video’s.

WAT FINESSEBRANDS VOOR JE VIDEOMARKETING DOET

Videobloggen

We voorzien 4 opname momenten op jaarbasis en die worden dan gemonteerd naar 12 à 24 korte video’s van max. 1 minuut
Samen met videopartner Moxy.be

Videoanimaties

Samen met foxymoxy.be

Contentmarketing

Als je een bedrijf hebt, wil je dat klanten je bedrijf kunnen vinden. Een mooie website is dan het absolute minimum. Maar verwacht niet dat iedereen je zomaar blindelings vindt. Je moet je klanten wel degelijk tot op je site of tot in je winkel krijgen. Dat doe je met goeie contentmarketing: je verkoopt dan geen producten, wél je expertise. Via gratis blogartikels, een Q&A met je Facebookfans, een video vanachter de schermen… Zo gaan klanten je als dé referentie in de sector zien. En op lange termijn levert zo’n content marketingplan meer op. Véél meer.

WAT FINESSEBRANDS VOOR JE CONTENTMARKETING DOET

CONTENTSTRATEGIE

Tijdens een eerste gesprek checken we waar je naartoe wil. Daarna bepalen we samen een actieplan en stellen we een jaarkalender op. We definiëren de kanalen, tone of voice en type content.

BLOGGEN

FinesseBrands schrijft 2 artikels per maand (+- 500 woorden per artikel, incl. 1 feedbackronde) en post die artikels op alle kanalen die we samen bepaald hebben. Vertalingen nodig? Consider it done.

GOOGLE ANALYTICS

Meten is weten. FinesseBrands zet je account op en analyseert de traffic naar je site.

SOCIAL MEDIA BEHEER

FinesseBrands stelt een jaarkalender op en we programmeren in onze software al de grote lijnen van uw social media campagne. We beschikken over zowat de beste content kalendersoftware vandaag op de markt, met statistieken om U tegen te zeggen.

E-mailings

FinesseBrands coördineert, programmeert en ontwerpt je e-mailcampagnes via Mailchimp. Ook hier houden we alle gegevens bij: wie klikt op je links, wie schrijft in op je nieuwsbrief, …

SOCIALE MEDIA

FinesseBrands zet je op weg met Facebook, Twitter en LinkedIn. En vooral: zorgt dat al deze kanalen op elkaar zijn afgestemd voor meer respons.

DATABASE

Geen tijd om een database met potentiële klanten aan te leggen? FinesseBrands automatiseert de boel en zorgt dat je via je verschillende kanalen automatisch de gegevens bewaart van je bezoekers.

De Juiste Marketing

Hoe zet je je merk in de markt? Hoe groot is je groeipotentieel? Hoe doen je concurrenten het? FinesseBrands helpt je met de juiste marketing en de juiste strategie. Concreet antwoorden we samen met jou op een aantal essentiële vragen en maken we een grondige analyse van al je communicatie en bedrijfsactiviteiten. Het ultieme doel: een bedrijf dat scoort en blijft scoren. Als je onvoldoende stilstaat bij waar je met je bedrijf naartoe wil, dan heeft dit op lange termijn negatieve gevolgen. Daarom is de juiste marketing belangrijk. Net zoals een stevige brand identity.

WAT FINESSEBRANDS VOOR DE JUISTE MARKETING DOET

MARKETINGSTRATEGIE

Wil je de verkoop van je producten en diensten verbeteren om zo meer omzet te genereren? FinesseBrands helpt je bij het bepalen van de juiste marketingstrategie. We helpen je bij het definiëren van de juiste strategie die aansluit bij de doelstellingen van je onderneming en bij het optimaliseren van je web-content.

Analyse van huidige marktsituatie

Dit is tweeledig: 1) in kaart brengen van de huidige positionering van je bedrijf. 2) Het in kaart brengen van de markt en de voornaamste concurrenten. Hier wordt nagegaan hoe jij te werk gaat in je huidige communicatie en waarop de focus ligt. De huidige grafische stijl word geanalyseerd en grondig bekeken. Dit is een belangrijke fase aangezien het toch de bedoeling is om een unieke positionering te bekomen.

Concurrentieanalyse

Dit is tweeledig: 1) in kaart brengen van de huidige positionering van je bedrijf. 2) Het in kaart brengen van de markt en de voornaamste concurrenten. Hier wordt nagegaan hoe jij te werk gaat in je huidige communicatie en waarop de focus ligt. De huidige grafische stijl word geanalyseerd en grondig bekeken. Dit is een belangrijke fase aangezien het toch de bedoeling is om een unieke positionering te bekomen.

Strategisch advies

In deze fase gaan we op basis van de analyse in fase 1 een positionering uitwerken. Hoe gaan we het bedrijf/merk positioneren. Dit zowel naar USP’s toe als naar brand identity.  Met ander woorden: hierin stellen we voor hoe we het merk in de markt kunnen gaan zetten. Hier worden de waarden bepaald en op basis daarvan worden er briefings gemaakt voor grafische voorstellen.

Uitwerking eerste campagnevoorstellen

Alle grafische voorstellen worden grondig besproken en bekeken in het licht van de strategie vooraleer ze naar de klant gestuurd worden.  Dit van de eerste voorstellen tot de definitieve creaties (gaat ook over website ed dus niet alleen grafisch maar ook qua inhoud).  Belangrijk want hier komt de positioneren echt tot leven.

NEEM CONTACT MET ONS OP

[email protected]

+32 (0)2 300 89 65