Deze website gebruikt cookies, meer info hier
Om ze uit te zetten, volg de stappen in onze cookie policy
X

De Juiste Marketing

Wil je de verkoop van je producten en diensten verbeteren om zo meer omzet te genereren? FinesseBrands helpt je bij het bepalen van de juiste marketingstrategie. We helpen je bij het definiëren van de juiste strategie die aansluit bij de doelstellingen van je onderneming en bij het optimaliseren van je web-content.

Hoe zet je je merk in de markt? Hoe groot is je groeipotentieel? Hoe doen je concurrenten het? FinesseBrands helpt je met de juiste marketing en de juiste strategie. Concreet antwoorden we samen met jou op een aantal essentiële vragen en maken we een grondige analyse van al je communicatie en bedrijfsactiviteiten. Het ultieme doel: een bedrijf dat scoort en blijft scoren. Als je onvoldoende stilstaat bij waar je met je bedrijf naartoe wil, dan heeft dit op lange termijn negatieve gevolgen. Daarom is de juiste marketing belangrijk. Net zoals een stevige brand identity.

 

WAT FINESSEBRANDS VOOR DE JUISTE MARKETING DOET

STAP 1 : analyse

Door de huidige markt te analyseren krijg je een overzicht van de behoeften van je doelgroep. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kansen en mogelijkheden voor jouw bedrijf liggen, en waar je je dus het best op dient te focussen.

Communiceert u op de juiste manier? Dat is in feite de allereerste vraag die u zich moet stellen. Veel bedrijven weten precies waar ze mee bezig zijn. Krijgt u graag eens een algemene check-up, dan kijkt FinesseBrands graag naar uw global marketingplan, nog geen plan opgesteld? Dan doen we dat graag samen met u.

  • Volgt uw communicatie de identiteit van uw bedrijf?
  • Gebruikt u de juiste kanalen?
  • Vinden prospecten uw bedrijf online?
  • Bereik je de juiste klanten?
  • Zet u sociale media in?

Samen zoeken we naar een antwoord op al die vragen. Zo bepalen we het kader voor uw merk en vinden we de juiste strategie. We maken een duidelijke concurrentie-analyse, observeren de belangrijkste trends, bekijken de sociale relatie met merken, brengen de behoeften en verwachtingen van klanten in kaart.

STAP 2 : Concurrentieanalyse

Dit is tweeledig: 1) in kaart brengen van de huidige positionering van je bedrijf. 2) Het in kaart brengen van de markt en de voornaamste concurrenten. Hier wordt nagegaan hoe jij te werk gaat in je huidige communicatie en waarop de focus ligt. De huidige grafische stijl word geanalyseerd en grondig bekeken. Dit is een belangrijke fase aangezien het toch de bedoeling is om een unieke positionering te bekomen.

STAP 3 : merkpositionering

We starten met de huidige situatie van uw bedrijf. Daarna kijken we naar de huidige marktsituatie, uw concurrenten en uw ambities. En we vergeten ook niet om uw huisstijl kritisch te bekijken.

Waar zitten de huidige drivers? Hoe voldoet uw bedrijf hieraan? Waar liggen de opportuniteiten? Waar de valkuilen? Hebben we alles in kaart gebracht? Dan slaan we aan het brainstormen:

  • Hoe positioneren we uw merk in de toekomst?
  • Wat zijn de USP’s?
  • Wat maakt uw bedrijf uniek? •
  • Wat is de visie?
  • Wat zijn de doelen op lange termijn?

Brainstormen doen we natuurlijk samen. Meestal duurt dit zo’n halve dag. Een belangrijk moment omdat we hier een unieke positionering bekomen. Finaal krijgt u van FinesseBrands een zogenaamd Brand Identity Report met daarin een strategische benadering voor een nieuwe merkpositionering.

Stap 4 : Strategisch advies

In deze fase gaan we op basis van de analyse in fase 1 een positionering uitwerken. Hoe gaan we het bedrijf/merk positioneren. Dit zowel naar USP’s toe als naar brand identity.  Met andere woorden: hierin stellen we voor hoe we het merk in de markt kunnen gaan zetten. Hier worden de waarden bepaald en op basis daarvan worden er briefings gemaakt voor grafische voorstellen.

Stap 5 : Brand & communication revision

In de volgende fase zetten we uw merkanalyse concreet om naar communicatierichtlijnen. We werken ook al eerste creatieve voorstellen uit. Zo breiden we uw Brand Identity Report uit met het nieuwe imago, do’s-and-don’ts in uw communicatie en een matrix met de boodschappen die uw wilt communiceren versus uw doelgroepen. Alle creatieve grafische voorstellen bekijken we altijd in het licht van uw nieuwe strategie.

 

 

STAP 6 : uitwerking campagnevoorstellen

Alle grafische voorstellen worden grondig besproken en bekeken in het licht van de strategie vooraleer ze naar de klant gestuurd worden.  Dit van de eerste voorstellen tot de definitieve creaties (gaat ook over website ed dus niet alleen grafisch maar ook qua inhoud).  Belangrijk want hier komt de positioneren echt tot leven.

NEEM CONTACT MET ONS OP

[email protected]

+32 (0)2 300 89 65