Deze website gebruikt cookies, meer info hier
Om ze uit te zetten, volg de stappen in onze cookie policy
X

Het belang van een brand identity

Welk fancy woord is dat nu weer, brand identity? Het is niet meer of niet minder dan de visuele identiteit van je merk of bedrijf. En is het belangrijk dat ik die heb? Natuurlijk. Als je consequent dezelfde kleuren, lettertypes en visuele elementen gebruikt, verhoog je net de herkenbaarheid van je merk of bedrijf. Als je dan kiest voor een onderscheidende stijl, geef je je concurrenten het nakijken.

WAT FINESSEBRANDS VOOR JE BRAND IDENTITY DOET

LOGO IN VERSCHILLENDE TOEPASSINGEN

Een logo is een grafisch symbool, terwijl een woordmerk alleen de woorden van uw bedrijf of productnaam is die in een bepaalde vaste manier werd vormgegeven. Wij weten als geen ander hoe je een visueel aantrekkelijk logo creëert dat volledig bij jouw product of dienst past.

GRAFISCHE BIBLIOTHEEK

Het is altijd handig om over een volledige bibliotheek van grafische elementen te beschikken. Dit zijn alle kleine elementen van je branding die je kan gebruiken voor je communicatie, gaande van achtergrond texturen tot icoontjes of de gekozen kleur blokken. Wij helpen je een samenhangende look voor je bedrijf te crëeren.

STIJLGIDS KLEURGEBRUIK & LETTERTYPES

Een corporate kleurenpalet wordt meestal gedefinieerd door de kleuren in je logo. Vaak wordt de keuze gemaakt voor slechts één of twee kleuren, hoewel sommige logo’s iets complexer worden gemaakt en er meer kleuren worden gebruikt. Bij FinesseBrands houden we er steeds rekening mee dat je logo ook in 1 kleur moet werken.

Daarnaast zorgen we ervoor dat er slechts een handvol lettertypes worden gebruikt voor jouw communicatie. Dat zorgt voor een homogeniteit en voor een rustigere uitstraling. Het schept vertrouwen en duidelijkheid. De keuze van de juiste lettertypes wordt bepaald wanneer we de branding uitwerken. Eenmaal de keuze gemaakt wordt voor de typografische identiteit moet deze ook consequent toegepast en daar waken wij over.

STIJLGIDS VOOR AFBEELDINGEN

Je hoeft niet continu dezelfde afbeeldingen te gebruiken, maar alle beelden moeten een consistente look en feel hebben. Het kan een keuze zijn om foto’s te gebruiken die helder verlicht zijn, of kiest je liever voor zwarte tinten? Ofwel gebruik je altijd close-ups, soft focus, of scherp gedetailleerd. Of misschien wil je helemaal geen foto gebruiken en kies je voor het gebruik van lijntekeningen, illustraties of gewoon tabellen en grafieken. Wat je ook kiest, je moet consistent zijn in het gebruik qua stijl in alle materialen, zowel in gedrukte vorm of online.

In 5 stappen naar een nieuwe brand identity

#1
EERSTE CONTACT

Om te weten of we vlot gaan samenwerken moeten we elkaar eerst leren kennen. Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek leren wij je bedrijf kennen en jij onze manier van werken.

#2
HUISWERK

Nu we elkaar beter kennen, krijg je van ons een voorstel over hoe we je brand identity gaan aanpakken. En enkele vragen: over je bedrijf, de manier waarop je vandaag communiceert en wie je concurrenten zijn.

#3
BRAINSTORM

Daarna zitten we samen rond de tafel. Van FinesseBrands krijg je de eerste bevindingen te zien. Op basis van je feedback bepalen daarna samen het merkplatform van je bedrijf op basis van een aantal zeer concrete vragen.

#4
HET PERFECTE PLAN

Met alle info in het achterhoofd werkt FinesseBrands aan een concreet plan over je brand identity en je communicatie. Op regelmatige tijdstippen overleggen en bespreken we onze ideeën en suggesties.

#5
ACTIE

Finaal krijg je een document waarin alle aspecten van je communicatiestrategie en brand identity staan. Hierop baseer je vanaf nu alle campagnes. Bekijk het als het plan van je huis. Als je ergens moet zijn, weet je hoe je er moet geraken. Met je brand identity heb je de sleutel in handen voor een succesvolle website, affiche, folder of sociale media campagne.

NEEM CONTACT MET ONS OP

[email protected]

+32 (0)2 300 89 65